2021-08-03T11:33:28+02:00 3. августа, 2021. 11:25 |

Пожаревачки летњи програм у пуном јеку

Сјајно организовани програми у оквиру Културног лета настављени су синоћ на Тргу ослобођења ликовно-креативном радионицом Дечије академије „Brain O Brain”.

Огромно изненађење за малишане била је џиновска ролна – бојанка са обрисима диносаурусима. Но, чини се да су мали учесници  били најпоноснији крунама које су сами креирали. За то време нешто старији су играли икс-окс на сасвим другачији начин: са материјалима из природе уместо на папиру. Уз уникатне круне, деца су добила и малу успомену на јучерашњи хепенинг -победничке дипломе. Наредно „Brain O Brain” дружење биће следећег понедељка.


Вечерас на Тргу још једно изненађење за најмлађе и њихове родитеље. Целовечерњи наступ Плесног клуба „Ројал“ заказан за 19,00 сати.


Веснa Станковић

Не заборављајући љубитеље сцене, у 21,00 сат на летњој сцени Центра за културу биће изведена кабаретска представа „Љубавни времеплов“ Весне Станковић уз музичку пратњу Владимира Прерадовића Лорда . Подсећања ради, насуп наше глумице био је одложен због временских неприлика, али ће вечерас свако ко то жели уживати у причи  о чувеним љубавима српских великана:  од писаца до музичара и глумаца.

У драматизацији и режији Весне Станковић са сцене под отвореним небом моћи ће да се чују занимљиви сегменти љубавног живота Ђуре Јакшића, Живојина Мишића, Лазе Костића, Јована Дучића, Алексе Шантића, Десанке Максимовић … али и  Драгана Николића и Милене Дравић, обојени адекватним музичким пасажима.

Влада Винкић