milunka plakatПрограми у оквиру

овогодишњег културног лета у Пожаревцу увелико су се одомаћили и лагано постају део свакодневног миљеа града под Чачалицом, док се њихова разноврсност и занимљивост може видети у сегментима који нас очекују ових дана.

            После синоћне дечије представе „Џон Пиплфокс“, вечерас у времену од 19,00 до 21,00 сат на Градском тргу Спортско-рекреативна асоцијација приређује вече под мотом „Вежбом до здравља“ док у четвртак Пожаревљане очекују два занимљива сегмента. Најпре ће од 19,00 до 21,00 сат плесачи „Royal Dance“-а одржати још један у низу својих програма, док се  на Летњој сцени Центра за културу у 21,00 сат може видети исповест хероине српских ослободилачких ратова Милунке Савић, жене ратника о животу и смрти, рату, Србији и њеној историји, из угла жене борца која је добила многа, међу којима и  највиша одликовања. У питању је монодрама „Милунка“ глумице Весне Станковић (аутор текста), коју је за сцену приредио редитељ Петар Станојловић.

               Петак, 18. август је дан за филмску уметност. Наиме,  на  Летњој сцени Центра за културу у 21,00 сат биће приређена филмска пројекција, док три наредне вечери ( субота, недеља и понедељак ) „Сашка и дружина“ од 19,00 до 21,00 сат  организују уличне перформансе.

                                                                               В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content