2017-05-24T23:28:45+02:00 24. маја, 2017. 23:28 |

Пожаревљани добри организатори финала Купа Србије у футсалу

Ana MУ хали КСЦ „Пожаревац“ на финалној утакмици футсал Купа Србије био је прави спортски спектакл. Пожаревљани као домаћини положили су још један испит у квалитетној организацији велике спортске приредбе. Поред домаћих љубитеља футсала били су присутни и навијачи из Новог Пазара и Крагујевца. Обе огранизоване групе су коректно и спортски бодриле своје љубимце што је за сваку похвалу. Новопазарски бубњари су давали ритам током целог сусрета.

-Атмосфера је била права спортска, у веома лепој и борбеној утакмици гледаоци су имали прилику да уживају у шутевима и нашим головима. Ово је дупла круна нашеуспешне сезоне у којој смо смогли снаге да после освојеног првенства трујумфујемо и у куп такмичењу. Имамо праве играче, који су и најзаслужнији за двоструки успех. Честитам екипи Новог Пазара на коректној борби и фер игри, рекао је Предраг Рајић, тренер Економца.

После свирања химне на пожаревачком паркету развила се отворена игра са пуно шанси и шутева на оба гола. Крагујевчани су до одмора повели са 2:0. У наставку Економац је дао трећигол и преломио меч.

-Ималисмовеликимотивзапобеду, али су Крагујевчани били бољи. Нисмо искористили неколико правих прилика тако да нас је то коштало пораза. За нас је ова сезона веома успешна, јер смо Првенство завршили у горњем делу табеле и играњем у финалу Купа потврдили да Нови Пазар има добре играче и игра квалитетан футсал. Амбијент у Пожаревцу заслужује све комплименте, изјавио је Енес Делић, тренер Новог Пазара.

После последњег звиждука одличног судијског пара Славенка Матовића и Николе Алексића настало је велико крагујевачко славље. Победнички пехар капитену Николи Рнићу уручио је градоначалник Бане Спасовић, а медаље Ана Миљанић, члан Градског већа задужена за спорт и туризам. Новопазарцима пехар је уручио Томислав Ивановић, председник ФС Браничевског округа, а медаље Златан Костић, председник Савеза спортова Пожаревац. Судијама и делегату златне плакете,као успомену на овај сусрет, предао је НенадМитић, директор КСЦ „Пожаревац.“

-Пожаревац је још једном положио испит у организацији овако великог спортског спектакла. Било је све беспрекорно и ми као домаћини смо поносни и захвални обема екипама и њиховом руководству на правој спортској борби, као и навијачима накоректном навијању, а посебно ФС Србије, који је имао поверења у нас и Пожаревцу доделио организацију финалне утакмице, истакаоје ЗлатанКостић, председник Савеза спортова Пожаревац.

Текст и фотографијa:Раде Сандић