ФУТСАЛ  – ДРУГА ЛИГА СРБИЈЕ

Након пар година проведених у нижем рангу, КМФ „Пожаревац“ вратио се у Другу лигу (други ранг такмичења у Србији). Титула шампиона Треће лиге и повратак у Другу лигу плод су доброг квалитета у континуитету, што је резултирало убедљиво освајање првог места у Трећој лиги „Запад“.

Табела: Пожаревац 44, Бајина Башта 36, РВ (Ваљево) 33, Партенон (Смедеревска Паланка) 32, Жупски Рубин (Пријепоље) 28 бодова, Опленац (Топола) 27, Златар 033 (Нова Варош), Крагујевац  и Металац Колорадо (Горњи Милановац) по 25 бодова, Косјерић 22, Лепосавић 2018   16 бодова.     

Председник Љубиша Николић рачуна на добар пласман у Другој лиги. Тренер Милош Ђорђевић имао је одрешене руке да формира тим за друголигашко такмичење. Костур екипе остао је сачуван (Гостојић, Живадиновић, Јеремић, Лепојевић, Пајић, Крстић, Дракулић и голмани Јовић, Новаковић и Алексић). Вратила су се браћа Станковић и Симић из Коњарника и Петровца. 

Поред свакодневних тренинга, у припремном периоду одигране су и три утакмице провере од којих су две изгубљене – Смедерево је победило са 4:3, као и Економац из Крагујевца, вишеструки шампион Србије са 3:2. Победа је забележена приликом гостовања у Обреновцу над домаћим Палежом од 4:3.

У Другој лиги такмичи се 12 кубова: Винтер спорт (Ниш), Су Бањица 011 (Београд), Јастребац (Блаце), Гвоздени пук (Ниш), САС (Зрењани), Смедерево, Спартак ГП (Суботица), Економист (Београд), Партенон (Смедеревска Палана), Калча (Ниш), Пожаревац и Лесковац.

КМФ Пожаревац у прва два кола је домаћин. Најпре дочекује екипу Лесковца, а потом и екипу Калча из Ниша.

Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content