У Београду, на Ади Циганлији, одржано је Државно финале спортских игара младих Србије. У стоном тенису Пожаревац је представљала Даница Петровић из Основне школе „Вук Караџић“, у шаху Стефан Ракић ОШ „Доситеј Обрадовић“ Пожаревац, уличној кошарци екипе дечака и девојчица из ОШ „Краљ Александар Први“, а у рукомету комбинована екипа 7. разреда основних школа „Вук Караџић“ и „Свети Сава“.

Фудбалску екипу чинили су осмаци ОШ „Доситеј Обрадовић“, одбојкашку девојчице из ОШ „Краљ Александар Први“, а најмлађу екипу ученици 4. разреда ОШ „Десанка Максимовић“, који су иначе били врло борбени и истрајни до самог краја. Велику заслугу у томе имају и њихове учитељице  Терез Жиграи, Марина Фајлер и Ивана Стојимировић, које су их спремале током целе године, као и учитељице Емина Ћирковић и Катарина Вучковић, које су организовале тренинге током распуста и биле са њима у Београду сва три дана.

Велика подршка учесницима био је координатор за наш град Драган Ћирић. Иако нико није остварио пласман за Сплит, све ово било је једно богато искуство из кога су научили да није важна само победа, већ да је важно учествовати.

Последњи дан био је резервисан за завршне утакмице, дружење са децом из других градова, а присуствовало се и свечаној завршници Спортских игара, на којој су учесници имали прилике да упознају успешне спортисте.

Share.

Comments are closed.

Skip to content