Паљењем свећа и полагањем цвећа у пожаревачком Градском парку, велики број наставника, ученика, њихових родитеља и грађана опростио се од страдалих ученика и радника обезбеђења београдске Основне школе “Владислав Рибникар”.

 

Организатор окупљања је Синдикат образовања Пожаревца, испред којег је председник Драган Костић апеловао на државу да предузме све неопходне мере како до оваквих ситуација више не би долазило. 

– Окупили смо се на овом месту у великом броју, нажалост, лошим поводом. Погинуло је осам ђака и један школски радник обезбеђења. Надам се да је он сада негде горе њихов анђео чувар, додао је Костић.

На питање новинара колико се у пожаревачким школама улаже у ангажовање стручног кадра, односно у развој педагошко – психолошке службе, Костић наглашава да скоро све градске школе имају педагога и психолога, и додаје:

– Нажалост, у већини случајева по један педагог и психолог опслужује више установа, што наравно није добро. Наш задатак је да деци обезбедимо сигуран боравак у школи, како родитељи не би бринули док су у њој. Мислили смо да се ово у Србији никада неће десити, али нажалост десило се, рекао је председник Синдиката образовања Пожаревца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content