На стадионском комплексу „Миодраг Станојевић“ поред леве обале Пека на коме су три фудбалска терена, од тога један са вештачком травом и под рефлекторима, овога лета живо је као у кошници. Упркос летњој врелини тренира се и пре и после подне. Кроз припреме до сада је прошло око сто школараца београдског Рада, сениори пожаревачког српсколигаша Младог радника 1926, као и првотимци  члана  Моравичке окружне лиге  ФК Кеј из Чачка.

      Пожаревачки српсколигаш је провео пуних десет радних дана у Кучеву.

      Смештај и исхрана су организовани у савременом хотелу „Рудник“ који се налази у строгом центру града и поседује базен са терасом за сунчање као и супер модерну теретану.

      Тренер Пожаревљана Жарко Јовановић је задовољан  обављеним послом.

      -Услови су били врло добри и време нас је служило, осим што је била велика врућина, али издржали смо и добро се спремили за предстојеће првенсто. Поред два тренинга дневно имали смо и јутарње футинге по „дами“ уз реку. Радили смо и у теретани, а на располагању нам је био и  затворени хотелски  базен, каже Јовановић.

      Игране су и утакмцие провере.

     -Пре доласка у Кучево на заједничке припреме одигране су три утакмице провере и још три у Кучеву, и ниједну нисмо изгубили. Поред Пека побеђени су српсколигаши Раднички из Обреновца, Раднички из Свилајнца и Хајдук Вељко из Неготина.То је потврда квалитета и гарант за добар старт у првенственој трци, истиче Јовановић.

       По повратку са припрема настављено је тренирање на Вашаришту. Остаје да се одигра „генералка“ против панчевачког Динама, а потом следи гостовање у Рашкој и утакмица првог кола са Трепчом из Косовске Митровице.

                                                                                        Текст и фото: Р. Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content