ФУДБАЛ – СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ – ЖЕНЕ

Такмичење у Супер лиги Србије за даме у копачкама суспендовано је након 14. кола. Женски фудбалски шампионат, сасвим је сигурно, неће се наставити, после пузе због пандемије. Чека се коначна одлука ФСС и разрешење проблема у вези пласмана екипа.

По свему судећи, првопласирана екипа у моменту суспензије такмичења, биће проглашена шампионом. Из елитног ранга нико неће испасти и то је оно што је у оквиру Супер лиге најважније. Услед непостојања других евро такмичења, изузев Лиге шампиона, позиција на табели и није тако битна у овом моменту. Из Прве лиге Србије, две првопласиране екипе наредне сезоне играће у елити одакле нико не испада. Такмичење у  националном купу неће се ни одржати за сезону 2019/20.

Претпоставке су да би коначна одлука могла бити да се ЖФК Спартак (Суботица) прогласи за шампиона. Супер лигу не напушта ни један клуб, а иста се шири са осам на десет такмичарских клубова. Нови чланови биће Колубара (Лазаревац) и ТСЦ Кањижа. Овакво решење је веома повољно за ЖФК Пожаревац, који је у моменту прекида првенства заузео осмо, последње место. Од 14 утакмица, Пожаревљанке су изгубиле 13,  једну одиграле нерешено и освојиле  само један бод.

    Састав женске Супер лиге (2020/21): 1. Спартак (Суботица); 2. Слога (Земун); 3. Црвена звезда (Београд); 4. Машинац ТРС (Ниш); 5. Војводина (Нови Сад); 6. Раднички 1923 (Крагујевац); 8. Пожаревац; 9. Колубара (Лазаревац) и 10.ТСЦ Кањижа.

                                                                                                              Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content