2021-11-15T13:58:19+01:00 15. новембра, 2021. 11:57 |

Пожаревљима награде за борбу против короне

ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМ ЛЕКАРИМА НА СЛАВИ  У НИШУ

И.Здравковић, М.Стеванић, С.Бањац и проф. др Борис Ђинђић председник РЛК југоисточне Србије

Лекарска слава, Свети врачи Козма и Дамјан, ове године прослављена је у Нишу, а еснафски скуп Лекарске коморе Србије био је прилика да се у недељу 14. новембра доделе традиционалне награде и повеље заслужним лекарима у Србији, као и посебне дипломе лекарима истакнутим у борби против короне.

Награда Коморе за животно дело додељена је проф. др Зорану Перишићу,  лекару, кардиологу и директору Универзитетског клиничког центра Ниш. Повеља Коморе припала је проф. др Јовици Јовановићу, специјалисти медицине рада и Медицинском часопису СЛД Подружница Крагујевац, док су плакете уручене мр сци. мед. Славици Чанковић, спец. др мед. Нинослави Михајловић, проф. др Лидији Ристић и проф. др Дејану Сакачу. Постхумно, плакета Коморе припала је мр. сци мед. Ради Петровић, због великог доприноса раду и активностима Лекарске коморе Србије.

Уз традиционалне, Лекарска комора Србије је ове године на слави доделила посебне награде лекарима из свих здравствених установа у Србији који су се истакли у борби против ковида 19, међу којима је четворо лекара из Пожаревца. За допринос у борби против пандемије изазване вирусом Covid-19 награђени су: прим спец. др мед. Ивица Здравковић,  спец. др мед. Слађана Бањац, спец. др мед. Зорица Славковић, начелница АТД Пожаревац и др мед. Марко Стеванић

Лекарској слави у Нишу присуствовао је и директор Опште болнице Пожаревац спец. др мед. Данко Николић. 

Влада Винкић