Градска организација Српског покрета Двери у Пожаревцу позива на окупљање у Београду, заказано за 17. март, од 18 сати, испред храма Светог Саве, pод слоганом „Србија памти, брани и не да“. Повод је обележавање годишњице мартовског погрома над Србима и српским светињама на КиМ из 2004. године, као и 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије.

– Сетићемо се свих српских хероја који су дали своје животе за отаџбину од Косовског боја до Кошара и Паштрика и у њихово име позвати актуелну власт да немачко – француски ултиматум, а не споразум о признању лажне државе Косово буде одбачен одмах и у целости. Косово и Метохија је тренутно најважније државно и национално питање и одбрана КиМ у саставу Србије је задатак свих нас као грађана Србије, без обзира на идеолошке и политичке разлике међу нама, наводи се у саопштењу.

Председник пожаревачког Градског одбора Дарко Ненадић истиче да је за одлазак на окупљање организован заједнички превоз аутобусом, са поласком од 15 сати испред хотела „Дунав“.

У саопштењу оцењују да однос актуелне власти по питању решавања статуса КиМ значи признавање независности КиМ.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content