Познати су добитници награда на управо завршеним конкурсима костолачке Библиотеке, огранка Народне библиотеке “Илија М. Петровић” у Пожаревцу.

На адресу организатора пристигло је 40 ликовних и литерарних радова, а награђено укупно 10. Додела награда биће организована у четвртак, 4. маја.

Иначе, ликовни и литерарни конкурс расписан је поводом Светског дана књиге и ауторских права који је обележен 23. априла, на дан смрти три велика светска писца Мигела де Сервантеса, Виљема Шекспира и Инке Гарсиласе де ла Веге.

Прва награда Виолети Марковић за слику Чарлса Буковског

Тема ликовног конкурса била је “Портрет једног писца”, а литерарног “Отвори књигу, отвори свет”.

На ликовни конкурс пристигло је седам уметничких радова. Прво место освојила је Виолета Марковић за слику Чарлса Буковског, друго место припало је Горану Стевићу за слику Мигела де Сервантеса, док је трећепласирана била Марија Станковић за слику Љубивоја Ршумовића. Радови су у Библиотеци у Костолцу изложени до 15. маја.

Другонаграђени портрет Мигела де Сервантеса аутора Горана Стевића

Када је у питању литерарни конкурс за ученике од 5. до 8. разреда костолачке Основне школе „Јован Цвијић“, прво место припало је Нини Стојиљковић из одељења 5/2, друго Јани Петковић из 5/4, а треће место Ксенији Максимовић, ученици одељења 5/4. Пристигло је укупно 18 радова. Они који нису одговорили на пропозиције конкурса, нису разматрани, односно узети у обзир. 

Треће место на ликовном конкурсу за Марију Станковић која је осликала Љубивоја Ршумовића

Поводом Светског дана књиге и ауторских права, костолачка Билиотека расписала је и литерарни конкурс за ученике Техничке школе са домом ученика „Никола“ Тесла. Разматрано је 15 радова.

Прво место припало је Исидори Хенц из одељења Е12, друго место Анђели Павловић из Е32, док је трећенаграђене Андријана Ђокић из Е22 и Јован Живић из одељења Е12.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content