2018-04-03T22:56:00+02:00 3. априла, 2018. 22:56 |

Познати сви конкуренти за главну награду ГЛУМАЧКИХ СВЕЧАНОСТИ

Након вечерашње последње представе у такмичарској конкуренцији, познати су сви конкуренти за за велику награду ХХIII Глумачких свечаности „ Миливоје Живановић“. Наиме, стручни жири прогласио је глумцем вечери Сашу Торлаковића за сјајно креиран лик Агатона у Нушићевој увек актуелној „Ожалошћеној породици“. Према оцени жирија публике вечерашњу награду заслужила је Даница Максимовић која је на себи својствен начин оживела Сарку.

 

У „трци“ за статуету Миливоја Живановића и новчани износ од 150.000 динара нашли су се Аница Добра за креацију лика Милице Његован у „Корешподенцији“, Марко Марковић за улогу Ернеста Бошњака у комаду „Кад би Сомбор био Холивуд“ , Тања Бошковић као Загорка у представи  „Моја ти“, Биљана Кескеновић за улогу Анђе у представи „Аника и њена времена“ и Саша Торлаковић који је тумачио улогу Агатона у „Ожалошћеној породици“.

Стручни жири који ради у саставу Мира Бањац, Ана Софреновић и Мирослав Радоњић донеће одлуку сутра, када ће комадом „Црна кутија“ одиграном у част победника, бити затворене овогодишње Глумачке свечаности.

Текст: В.Винкић

Фото: В.Милић