Најмлађу публику у недељу 30. априла очекује ново изненађење Позоришта „Миливоје Живановић” Центра за културу Пожаревац. Реч је о премијерном извођењу представе „Како свету угодити?“ која представља комбинацију живог глумачког театра и лутка–игре. Редитељска поставка је у рукама Драгише Косаре, који је овај комад осмислио и адаптирао комбинујући народне приче „Свијету се не може угодити”, „У цара Тројана козије уши“ као и „Ружно паче“ Ханса Кристијана Андерсена.

Глумачку екипу чине представници свих генерација Позоришта „Миливоје Живановић”: Јелена Трифуновић Илић, Валентино Ољача, Мирослав Милутиновић, Милош Мијајиловић Петар Бебан Јовановић, Ивана Цветановић, Зоран Живковић, Нина Плавшић, Катарина Петровић, Димитрије Канђолас и Богдан Траиловић који се захваљујучи богатству текста појављајују у више улога.

Глумачка екипа Позоришта “Миливоје Живановић” пред једну од последњих проба

Посебно занимљиво је да је музику за представу радио Саша Локнер, сценографија и лутке дело су маште и руку Борисава Стојиљковића, док је костимограф Тина Лепосавић. Тонско светлосна реализација поверена је Горану Драгутиновићу, организација Бојану Николићу, уредник је Бојан Гачевић а продуцент Галина Перић.

Почетак представе је у 12 сати у Малој сали Центра за културу Пожаревац, док се карте могу купити у Билет сервису ове Установе.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content