2018-01-29T14:35:55+01:00 29. јануара, 2018. 14:35 |

ПОЗОРИШТЕ МИЛИВОЈЕ ЖИВАНОВИЋ: У лов на смех

Вечити Фејдо у новом виђењу драмских аматера Центра за културу Пожаревац

Ових дана у току су интензивне пробе комада „Идемo у лов“ Жоржа Фејдоа на коме ради пожаревачко Аматерско позориште „Миливоје Живановић“. То је био повод за сусрет са редитељем поставке Синишом Станковићем који из вечери у вече са својим сарадницима на сцени Центра за културу „бруси“ најфиније детаље који ће у четвртак 8. фебруара пред пожаревачком публиком заблистати премијерном целином.

Представу радимо већ три месеца. Имајући у виду Фејдоа као аутора, али и екипа коју сам окупио, основни циљ као редитељу ми је да орасположим и најсмејем публику. Да ли ће то бити како сам са најближим сарадницима планирао – видећемо за десетак дана.  каже Станковић.

Комедија „Идемo у лов“ је прича у којој господин Дишотел (игра га Зоран Живковић) упада у невоље  када његово брачно неверство почиње да се разоткрива. Под сумњом да је супруг вара, госпођа Дишотел (Снежана Мандрашевић) креће у авантуру ван брака не би ли му се осветила а игра случаја их доводи на исто место, у хостел пропале контесе Латур ди Ноар (Весна Рајковић) где и настаје заплет. Уз поменуте глумце, ту је и Валентино Ољача, који игра пријатеља господина Дишотела и несуђеног љубавника госпође Дишотел као и Марко Бошковић, Дарко Петровић, Душан Радовановић, Бојан Тасић, Никола Ђекић и први пут на великој сцени Анђела Илић.

Продуцент је Драги Ивић, организатор Бојан Николић, док се комад ради у извршној продукцији Центра за културу Пожаревац.  Уз премијеру 8. фебруара на Великој сцени Центра за културу Пожаревац, комедија „Идемo у лов“ биће изведена и на Сусретима варошких позоришта Србије „Миливојев штап и шешир“ 24. фебруара.

Текст:Влада Винкић

Фото: Бојан Николић