2021-04-12T14:51:41+02:00 12. априла, 2021. 13:34 |

Голубачке одбојкашице Клуба „Дунав 17“ шампионке

 

Претпионирке Женског одбојкашког клуба „Дунав 17“ из Голупца, рођене 2008. године и млађе, протеклог викенда су на свом терену у Спортској хали голубачке Основне школе „Бранко Радичевић“ победиле екипу Женког одбојкашког клуба „Техничар“ из Смедерева, у последњем, 8 – ом колу Женске одбојкашке Браничевско – Подунавске лиге, резултатом  3:0, а у сетовима 25:14, 25:13 и 25:9. Тиме су освојиле шампионску титулу у Претпионирској лиги која је први пут организована у сезони 2020/2021.

Иначе, девојчице ЖОК „Дунав 17“ су у овој сезони  освојиле 21 бод, забележеле 7 победа и један пораз. Њима су златне медаље за освојено прво место доделили председник Одбојкашког савеза Подунавско – Браничевског округа Зоран Дебељковић и секретар Савеза Драгана Журкић, док је победнички пехар уручио председник Спортског савеза Општине Голубац Јовица Јосић. И поред пандемије, Одбојкашки савез Браничевско -Подунавског округа је уз поштовање заштитних здравствених мера од корона вируса, успешно организовао такмичења у лигама и првенство приведе крају.

– У овој пандемији деца су највише изгубила, али се ми у Савезу трудимо да на свим утакмицама у лигама спроводимо све мере заштите од корона вируса. Због пандемије смо имали прекид такмичења током месец дана. Наставили смо такмичење без публике. Надам се неком бољем времену када ће деца моћи да наставе безедно да тренирају и похађају школу одбојке, јер је од данас Голубац град одбојке, истакла је Драгана Журкић, секретар Одбојкашког савеза Браничевско – Подунавског округа.

Александар Илић

Интересовање за одбојку, нарочито у младој женској популацији, у Голупцу постаје све масовније, тако да је циљ Женског одбојкашког клуба „Дунав 17“ да овај град постане град женске одбојке. У Клубу тренутно постоје три генерације девојчица које се такмиче у претпионирској, пионирској и сениорској ЖОЛ Браничевско – Подунавског округа.

Тренер Александар Илић је након утакмице указао на то да су овакав резултат очекивали, али и да је победа била потребна за коначан скор у којем је сада „Дунац 17“ испред пожаревачког клуба „Млади радник“. Додао је и да су пионирке треће на табели, док сениорска екипа има још утакмица, тако да се очекује и њихом добар пласман.

Анђелија Распоповић

Kапитен шампионске екипе „Дунав 17“ Анђелија Распоповић, усхићена што по  први пут држи шампионски пехар у рукама, истакла је да је то догађај који ће она и њене другарице дуго памтити и додала: – Осећај је стварно диван. Играле смо и дале све од себе, а оно што нас је красило током целог првенства, као и на овој утакмици, су другарство и жеља за победом. Поносна сам на своје другарице и моја је порука да треба веровати у себе!

Одбојкашки клуб „Дунав 17“ постоји четири године. Од тога се три године  такмичи у сениорској, пионирској и категорији млађих пионирки, а од прошле године и у предпионисркој Женско одбојкашкој лиги Браничевско – Подунавског округа. Kлуб има око 60 чланова, а постоји и пионирска школа одбојке коју похађа 30-так девојчица и дечака.

Текст и фото: Љ. Настасијевић