2019-06-07T12:53:02+02:00 7. јуна, 2019. 12:53 |

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ПОЖАРЕВЦА ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ВРТИЋА

Традиционална манифестација Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Пожаревац  којом се још једна генерација опрашта од вртића, „Балонијада 2019″, одржана је јуче на Стадиону малих спортова Спортског центра Пожаревац. Будући прваци су се пуштањем балона у бојама својих вртића опростили од васпитача и предшколске установе.

Ове године у школу је испраћено 560 предшколаца рођених 2012/2013. године, који су похађали предшколски припремни програм у 11 објеката у граду и сеоским групама у саставу ПУ „Љубица Вребалов“.

                                      Тања Лончар

Тања Лончар, в. д. директора ПУ „Љубица Вребалов“ истакла је, да ће некоме вртић остати у сећању по томе што је тамо направио прве кораке, научио прве речи и стихове, имао прву симпатију, а некоме по томе што је искрзао патике током игре.

-Сви смо имали исти циљ који смо испунили, а то је да смо спремни за школу. Школујемо се целог живота, а основна школа је наша припрема за будућност. Упознаћете нове другаре, али ће вам у најлепшем сећању остати прва пријатељства која сте стекли у вртићу. Ове године испраћамо 560 малишана у школу. Дружили смо се, било нам је весело, надахнуто, маштовито, јер вртић јесте кућа маште, дружења, лепоте и свега што са собом носи детињство, рекла је Лончар

                                      Бојан Илић

Срећан полазак у школу малишанима је пожелео председник Скупштине града Бојан Илић. Илић је истакао да је „Балонијада“ једна од најлепших манифестација  града Пожаревца.

– Памтите увек ваше васпитачице, оне су се годинама трудиле да вама буде лепо у вртићу. Испред Града желим вам пуно успеха у школским клупама, здравља, среће и љубави. Родитељима што мање бриге око даљег школовања, а васпитачима желим нове генерације које ће учити да буду доби људи и да буду, пре свега, најбољи грађани Пожаревца, рекао је Илић који је затим одбројао до пуштања балона у небо још једне генерације која је стасала за школу.

И.Р.