2021-08-18T13:39:27+02:00 18. августа, 2021. 13:39 |

Предшколска установа „Љубица Вребалов“: Потписан колективни уговор

У Градском здању у Пожаревцу потписан је колективни уговор између Града Пожаревца, Предшколске установе „Љубица Вребалов“, Синдикалне организације „Дечији вртић Љубица Вребалов“ и Синдикатом „Независност“.

Поред потписника, чину потписивања присуствовали су и заменик градоначелника Славиша Алексић, председник Скупштине Предраг Мијатовић и члан Градског већа Горан Несторовић.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је да се потписивањем овог уговора  ствара правни основ за боље услове рада.

-Ми смо се у  прошлости трудили да ова установа буде значајан фактор. Посматрамо и остале установе и бринемо о њима, али је Предшколска установа управо она где наши најмлађи суграђани, малишани Града Пожаревца, обитавају. Што се тиче ПУ „Љубица Вребалов“ готово да није било објекта који нисмо или санирали, делом реконструисали и покренули значајнију реконструкцију. Сведоци сте да уназад годинама улажемо у установе. Такође потудили смо се да путем приватног партнерства које имамо са приватним установама, повећамо број деце који може бити примљен у вртиће, рекао је Павловић истакавши да је лепо улагати у инфраструктуру и у објекте, али треба улагати и у људе, како би радници били задовољни.

Директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар подсетила је да је у овој установи са традицијиом од 110 година запослено 320 васпитача, медицинских сестара, техничког особља…

-Потписивањем колективног уговора запосленима су дата већа права из радног односа, што је од великог значаја, имајући у виду да је наша основна делатност васпитно- образовни рад са децом, рекла је Лончар и захвалила се представницима синдиката на сарадњи у овом процесу, као и оснивачу, руководству и стручним службама Града Пожаревца које су пажљиво сагледале, разумеле и имплементирале већа права запослених у овом колективном уговору.

Представница синдиката „Независност“ Милица Бранковић Ивић, захвалила се свима који су учесвовали у  стварању овог колективног уговора и истакла да се нада да ће у наредне четири године, колико траје уговор, имати изузетну сарадњу.

Представница Синдикалне оранизације „Дечији вртић Љубица Вребалов“ Слађана Јанковић истакла је да овај колективни уговор са собом носи бољитке који ће помоћи у даљем раду и олакшавању одређених ситуација.

 

 

И.Р.