Чланови Позоришта „Миливоје Живановић“ Центра за културу Пожаревац средином маја наступили су  на два фестивала и са оба у свог град донели прегршт награда.

Представом „Сан летње ноћи“ у режији Дејана Цицмиловића Пожаревљани су се најпре представили на овогодишњем, десетом Републичком позоришном фестивалу БранДам фест,  који је од 10. до 20. маја одржан у Крњеву. Према оценама жирија, за најбољу глумицу проглашена је Сaрa Tрaилoвић за улогу Ђаволка, најбољу споредну споредну улогу креирао је Валентино Ољача као Никола Вратило, док је комплетна представа награђена за визуелни идентитет. Овом приликом Зорану Живковићу уручена је специјална награда зa наступ  у три овогодишње фeстивaлскe прeдстaвe: „Сан летње ноћи“ ЦЗК Пожаревац, „Др“ ОАП Мало Црниће и „Била је то шева“ костолачког театра. Традиционални БранДам фест организује Културно уметничко друштво „Обилић“ Крњево.

„Сном летње ноћи“ пожаревачко Позориште „Миливоје Живановић“ са успехом се надметало и на 28. Мајским позоришним свечаностима одржаним у Дому културе у Плажану крај Деспотовца. Препознатљиви „МАПС“ је у организацији Центра за културу „Свети Стефан, деспот српски“ Деспотовац одржан од 16. до 20.маја. Стручни жири одлучио је да „Сан летње ноћи“ прогласи најбољом представом овогодишњег Фестивала, а истоветно признање пожаревачкој представи припало је и од стране жирија публике. Награду за нajбoљу мушку улoгу „МАПС“ -а освојио је Вaлeнтинo Oљaчa, док је најбољу спoрeдну жeнску улoгу овом приликом креирала Сaрa Tрaилoвић.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content