2017-12-16T13:36:36+01:00 16. децембра, 2017. 13:36 |

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ ГОРАНА ЈОВАНОВИЋА НА ФЕСТИВАЛУ „EURO-IN FILM“ У НОВОМ САДУ

Филмски критичар Горан Јовановић биће гост 21. Фестивала европског и независног филма EURO-IN FILM 2017, који се одржава у Новом Саду. Наш суграђанин ће вечерас од 20 сати у Филмском салону Културног центра представити своју књигу “Руски филм постсовјетске ере“.Ова књига својевремено је представљена и на ФЕСТ-у, а пошто прати продукцијска и естетска достигнућа кинематографије која је све више у фокусу светске филмске јавности, њена актуелност не престаје.

На фестивалу који ће традиционално представити изузетне домете у новијој европској и продукцији независног филма, биће приказано и неколико вредних остварења руске кинематографије као што су “Без љубави“ Андреја Звјагинцева и “Рај“ Андреја Кончаловског.

КњигаРуски филм постсовјетске ере“, писана две и по године, систематски обрађује све аспекте великог препорода руске кинематографије. То је аналитична и систематична студија продукционих и естетских домета једне од водећих кинематографија у свету, рекао нам је аутор уочи одласка на Фестивал.- Иначе, Јовановићева књига осим у српским библиотекама, налази се у Руској државној библиотеци у Москви и библиотеци чувене Филмске школе Универзитета у Лођу, у Пољској.

В.Винкић