Дејан Крстић, Галина Павленко Перић и Бојан Гачевић

Центар за културу у Пожаревцу је и ове године, током јула и августа, за све суграђане припремио богат летњи програм.

Због тренутних радова на реконструкцији Табачке чаршије, трибина и бина на којој ће се организовати различите активности намењене како најмлађима, тако и нешто старијим суграђанима, постављена је на платоу испред велике сале ЦзК-а.

Програми за децу почињу од 19 часова, сви остали од 21 сат.

Овогодишњи Летњи програм представљен је на конференцији за медије, на којој су о предстојећим активностима говорили директорка пожаревачког Центра за културу Галина Павленко Перић, члан Градског већа Дејан Крстић и главни уредник ЦзК Бојан Гачевић.

Циљ организатора, према речима Павленко Перић јесте да грађанима понуди незаборавно искуство кроз разнолику понуду културних догађаја који ће испунити летње дане.

-Овог лета можете очекивати разноврсне и квалитетне садржаје који ће задовољити све укусе и интересовања. У сарадњи са уметницима, локалним талентима и реномираним гостима, припремили смо музичке концерте, позоришне представе, филмске пројекције… Највећи акценат овог лета ставили смо на наше најмлађе суграђане, за које ће бити организован дечији програм, истакла је директорка пожаревачког Центра за културу.

Члан Већа Дејан Крстић истакао је да су осим ЦзК-а, део Летњег програма и остале културне установе. Најавио је овом приликом и неколико концерата класичне музике на простору Народног музеја. Крстић је нагласио да је целокупан програм у коме ће уживати наши суграђани, бесплатан.

-Овога пута Летњи програм организује се на платоу Центра за културу, на коме ће бити задовољени сви услови за одржавање квалитетних културних активности. Молим наше суграђане за разумевање, уз напомену да ћемо наредног лета културни програм организовати у новој, лепшој, уређенијој Табачкој чаршији, поручио је Крстић.

Већ у среду, 12. јула, са почетком од 19 часова, биће организована дечија представа, а одмах након тога и филмска пројекција „Професионалац“.

Главни уредник ЦзК- а Бојан Гачевић напоменуо је да ће, уколико буде временских неприлика, програм бити измештен у малу салу. Ниједан програм у јулу и августу, рекао је, неће бити отказан.

-Укупно ће бити организовано 40 културних и забавних догађаја, више од половине је дечије. Већ у суботу одржаће се целодневна забава намењена најмлађим суграђанима. Реч је о дечијој радионици, вештачкој стени за пењање… Истог дана, од 19 часова, уследиће дечија представа.

Иначе, у оквиру Летњег програма, током предстојећа два месеца наступиће оркестар „Гвардија“, мешовити хор Центра за културу, а публика ће уживати и у  представама у којима ће наступити глумци Мина Лазаревић, Срђан Ивановић, Моника Ромић…

 

м. п.

Share.

Comments are closed.

Skip to content