Туристичка организација Општине Голубац била је учесник на неколико међународних сајмова у Србији, Берлину, Бугарској и Републици Српској на којима је представила своју богату туристичку понуду. 

Голубац, као мала и неразвијена подунавска општина,  своју развојну шансу базира на дунавском туризму, а њени главни адути су Голубачка тврђава, манастир Тумане, једрење на води, еколошки туризам уз пешачење, бициклизам и планинарење.

– Желимо да на основу заједничког пројекта Доњег Подунавља промовишемо наше општине, Доње Подунавље и Источну Србију на најбољи начин као једну дестинацију у будућности. Представили смо се и у Нишу заједно са општинама из Браничевског округа, затим у Београду, први пут и на сајму у Бањалуци, у Републицу Српској. Највише интересовања за нашу дестинацију имали смо од посетиоца сајма у Бањалуци који су изразили жељу да дођу и посете Голубац, посебно Голубачку тврђаву и Манастир Тумане, каже директорка Туристичке организације Јелена Петровић.

Обновљена Голубачка тврђава незаобилазна за посетиоце широм света

На Међународном сајму у Немачком граду Берлину Голубац и општине Доњег Подунавља имале су велико интересовање за њихову туристичку понуду од стране  кинеских туристичких компанија.

Туристичка организација општине Голубац у овој години реализоваће неке од заједничких пројеката са општинама из Доњег Подунавља као и пројекат са Народном библиотеком ,,Вељко Дугошевић’’ из Голупца ,,Митска и фантастична бића Голупца’’ који ће обогатити туристичку понуду овог краја. 

                                                                                                          Љ.Настасијевић

Share.

Comments are closed.

Skip to content