Национална служба за запошљавање окончала је конкурс за бесплатне специјалистичке информатичке обуке , а  број исправних пријава је 7.859. Највећи број пријављених кандидата који су испунили услове је са подручја Београда, њих 2.963, затим са подручја Новог Сада – 826, следе Ниш са 821 и Крагујевац са 471 кандидатом.

Највеће интересовање је исказано за обуке за Java програмирање (3.378 кандидата), затим за Front-End Web програмирање (2.211), за обуке за Web апликације (913), обуке за PHP програмирање (532), обуке за .NET програмирање (525) и за JavaScript (300).Ово је до сад највеће интересовање за обуке које спроводи Национална служба за запошљавање.

Програм специјалистичких информатичких обука представља наставак успешно спроведеног пројекта Владе Републике Србије, који је у 2017. покренуо Министарски савет за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић.

Следећа фаза је одабир кандидата, у оквиру које се ће се вршити психолошко тестирање и провера знања енглеског језика, које спроводи Национална служба.У наредној фази селекције ће извођачи обукa тестирати основно познавање рада на рачунару.

 Први циклус информатичких обука почиње у септембру у 10 градова у Србији.

Share.

Comments are closed.

Skip to content