Заменик градоначелника Пожаревца Славиша Алексић изненада је преминуо јутрос у 61. години живота. Алексић је рођен у Пожаревцу 5. септембра 1962. године. Иза себе је оставио да за њим вечно тугују супруга Светлана, као и деца Ђорђе, Јелена и Невена и многобројна родбина, пријатељи и колеге.

Основну и средњу школу је завршио у Пожаревцу. Високу стручну спрему, дипломирани инжењер технологије, стекао је 1987. године на Београдском универзитету.

Од 1987. до 1995. ради на месту техничког директора ФСХ „Стижанка“ Пожаревац.

У периоду од 1995. до 1999. године ради у Министарству трговине на радном месту републичког тржишног инспектора.

Након тога, од 1999. до 2002. године ради на месту генералног директора предузећа „Стико“ Пожаревац у саставу ПУ „Агросистем“ Пожаревац.

Од 2002. ради у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, на радном месту начелника Одељења тржишне инспекције за Браничевски и Подунавски управни округ, са седиштем у Пожаревцу.

Функцију заменика градоначелника Пожаревца обављао је од августа 2020. године.

Славиша ће бити вечно упамћен као човек који је предано радио на развоју града Пожаревца, омиљен колега, који је увек и свуда био спреман свима да помогне.

Био је један од посебних људи чија је беспрекорна радна биографија ишла раме уз раме са високим моралним и породичним вредностима које је увек истицао.

Комеморација поводом смрти заменика градоначелника Пожаревца Славише Алексића биће одржана у понедељак, у 13 часова, у Скупштинској сали Градског здања. О детаљима везаним за сахрану јавност ће бити благовремено обавештена.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content