2021-01-09T11:18:04+01:00 9. јануара, 2021. 11:17 |

Препознатљиви и у ванредним условима

ГЛАВНА ФИЛИЈАЛА „ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ“ У ПОЖАРЕВЦУ

Компанија „Дунав осигурање“  лидер је на домаћем тржишту осигурања и једина домаћа компанија регистрована за све врсте осигурања. Са 29 главних филијала и око 600 продајних места компанија има снажну пословну мрежу, која се непрестаним усавршавањем пословања и развитком информационог система приближава стандардима великих европских осигуравајућих кућа.У склопу главне филијале у Пожаревцу ради шест пословница, распоређених на читавој територији Браничевског округа са запосленима који имају задатак и обавезу да наше услуге што више појасне и приближе крајњем кориснику.

ГОДИНА ПУНА ИЗАЗОВА 

У години пуној изазова због пандемије корона вируса, „Дунав осигурање“ је највећи део својих обавеза реализовало веома успешно. Директор Главне филијале „Дунав осигурања“ у Пожаревцу Владан Миловановић, истиче да, иако је година била потпуно нетипична, са пуно проблема и неочекиваних сценарија, успели су да реше проблеме са којима су се сусретали грађани.

Владан Миловановић

– Резултати у неким областима су очекивано нижи. Пре свега се то огледа у неостваривању планираних резултата у путничком здравственом осигурању јер није било путовања, те је очекивано и било да нам се ти планови не остваре. Осим тога, резултати су нешто нижи и за осигурање моторних возила јер један број људи није регистровао своја возила. Углавном су то људи који живе и раде у иностранству, а иначе региструју своја моторна возила код нас, када  долазе на неколико месеци одмора, каже Миловановић и истиче да је  2019. година била изузетно успешна, можда и најуспешнија у последњих 40 година.

– Самим тим, било је очекивано да се не може достићи тај ниво успеха током 2020. године у којој је било скоро три месеца ванредног стања, али и читава година је била ванредна са начином пословања и комуникације. Посебно нам је драго да смо и у тим условима успешно сарађивали са нашим осигураницима усвајајући нове процедуре при издавању полиса без доласка у филијалу и без посета наших агената домовима клијената због смањења ризика по здравље свих, као што је изузетно значајно било и усвајање нових процедура за пријаву штета и њихово решавање путем онлајн пријава, где су значајно убрзани процеси што је резултирало минималним бројем приговора и великим задовољством оштећених који су брзо и ефикасно остваривали своја права из осигурања. 

ДРУШТВЕНА ОДГОВОРНОСТ 

Компанија „Дунав осигурање“ је свих претходних година била један од водећих спонзора и донатора на територији Браничевског округа. Потпомогнуте су све највеће манифестације у општинама на чијим територијама се налазе пословнице, почев од Љубичевских коњичких игара у Пожаревцу, Дана Хомоља у Жагубици, Хомољских мотива у Кучеву, Царевчевих дана у Великом Градишту, Дана Дунава у Голупцу, Стишког посела у Малом Црнићу и многе друге…

– Традиционалне манифестације у нашим општинама у 2020. години испраћене су у оној мери у којој је то према околностима било дозвољено. То јесте било редуковано, али свуда где смо могли и где је било захтева ми смо позитивно одговорили. Помогли смо и многим образовним установама, удружењима, спортским клубовима, невладиним организацијама, тако да смо наставили мисију коју сматрамо једном од основих наших предности у односу на многе друге привредне субјекте, рекао је Миловановић.

Новогодишњи пакетићи 

Новогодишњи празници одувек су били време даривања, среће и љубави. Компанија „Дунав осигурање“ одлучила је, као и претходних година, да припреми прегршт поклона  за малишане и улепша празничне дане деци која су на евиденцији центара за социјални рад који делују на територији Браничевског округа. 

-Обезбедили смо 300 пакетића за малишане који су у тешкој животној ситуацији, а највећу донацију смо преусмерили за децу која се налазе у Дому за децу ометену у развоју “Др. Гвозден Јованчићевић“ у Стамници. Кроз овај скромни допринос желимо да им Нову годину бар на трен учинимо лепшом, рекао је Миловановић.

ПЛАНОВИ ЗА 2021.

„Дунав осигурање“, као највећа и једина државна осигуравајућа кућа у Србији  наставља са свим уобичајеним активностима. То значи да Компанија и надаље мора неговати друштвену одговорност, као и да покуша да задржи и додатно поправи резултате пословања.

– Врло је тешко говорити о плановима, зато што је неизвесно предвидети када ће се ситуација стабилизовати. Очекујемо да резултати ипак  буду нешто изнад остварења у овој години. Компанија „Дунав осигурање“  сагледава реалне могућности. Свакако један од најважнијих планова је да задржимо лидерску позицију на тржишту осигурања у Републици Србији. У овој изузетно тешкој години то смо успели, на велико задовољство свих запослених. Нисмо раскидали сарадњу са нашим старим сарадницима, добили смо неке нове сараднике и надам се да ће ова година бити ипак нешто лакша него 2020., закључио је Миловановић.