АТЛЕТИКA: ТРКА НАДЕ „ОСТАНИ БЕЗ ДАХА ЗА ПЛУЋНУ ХИПЕРТЕНЗИЈУ“

Чланови АК ВГСК из Великог Градишта: Душан  Николић (27), Ненад Радојевић (42), Никола Миловановић (29) и Борис Богојевић (35), истрчали су трку наде „Остани без даха за плућну хипертензију“ којом се даје подршка оболелима од плућне хипертензије. 

     Светски дан плућне хипертензије обележава се сваке године 5. маја када се у преко 80 земања света на различите начине и различитим активностима скреће пажња на плућну хипертензију. Због Ковида -19 и забране окупљања ове године одржане су индивидуалне ванредне трке, а најкраћа деоница имала је 5 километара. Четворица Великоградиштанаца истрчали су деоницу од 51,37 км. (ултрамаратон). Релацији је била од наплатне рампе где се са ауто пута Београд-Ниш скреће за Пожаревац па до центра Великог Градишта.

      -Плућна хипертензија је ретка и тешка болест, за коју је једини лек трансплатација. Нас четворица дуго трчимо, мало смо и тренирали у данима Ковида -19, тако да није било проблема да 5.маја истрчимо ову доста тешку деоницу на којој су нас ретки возачи пажљиво заобилазили и поздрављали сиренама, каже Борис Богојевић, председник клуба и додаје: – Пандемија је, као и код свих других спортиста, доста пореметиле свакодневне активности, али од укидања ванредног стања наши чланови тренирају свакодневно тако да се вредно припремамо да учествујемо на предстојећим полумаратонима и маратонима. 

                                                                                                                Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content