Народна библиотека “Илија М. Петровић” у Пожаревцу биће у петак 23. марта домаћин презентације програма српске канцеларије Фондације „Tempus – Erazmus+“. Презентацију чине два сегмента: први намењен ученицима, студентима и младима до 30 година и други за запослене у установама школама и организацијама.

Циљ прве презентације чији је почетак у 12,00 часова је информисање и разговор о могућностима за учешће у Erazmus+ стипендираним студентским разменама на свим нивоима студија, као и целокупним мастер студијама, у 33 европске земље. Обухваћене су и могућности за мобилност младих до 30 година, без обзира да ли студирају или не, у виду омладинских размена и волонтирања у иностранству. Такође, биће представљен и Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS).

Друга презентација почиње у 14,00 часова и намењена је запосленима у предшколским установама и основним и средњим школама  као и представницима омладинских организација. Замишљена је као информисање и разговор о пројектима сарадње тих установа и организација са партнерским из европских земаља кроз програм Erazmus+ и чини представљање врста пројеката, укључујући финансиране мобилности наставног и ненаставног особља из Србије у европске земље ради професионалног усавршавања, као и стратешких партнерстава установа из Србије и Европе зарад заједничког развоја, размене и примене добрих пракси, представљање конкурса, услова учешћа и процедуре пријављивања пројеката, активности подршке Фондације Tempus у процесу пријаве Erazmus+ пројеката и представљање других могућности за сарадњу кроз Erazmus+ платформе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content