Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ Пожаревац  је и ове године излагала своје производе на Сајму образовања „Путоказ“ у Новом Саду 7. марта.

Промоција и афирмација доживотног образовања основни су циљеви  Међународног сајма образовања „Путоказ“. Сајам је, пре свега намењен будућим  средњошколцима  и бруцошима. Средње школе, државни и приватни факултети из Србије и иностранства представили су на Сајму око 500 различитих образовних профила. Међу школама била је и Пољопривредна школа из Пожаревца која је имала презентацију производа из сопствене радионице за прераду воћа и поврћа. Нада Јелић, професорка практичне наставе преноси своје утиске речима:

-Било нам је задовољство, а и прилика да представимо своје производе изашле из радионице за прераду воћа и поврћа као и школске пекаре. Све ово произвели су ученици уз инструкције наставника.

Професорка Јелић додаје да је Сајам са називом „Путоказ“ право место за младе људе и ђаке да добију информације како би се определили за посао и своје животно занимање.

                                                                                                                         Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content