Свечано и војнички у Касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу извршена је примопредаја командне дужности. Дужност команданта Центра за обуку копнене војске, уједно и Браничевске бригаде, предао је пуковник Милован Васић, а преузео потпуковник Душко Јовић.

Свечану примопредају, уз присуство градоначелника Пожаревца Саше Павловића, председника градске Скупштине Предрага Мијатовића, представника локалних самоуправа са територије Гарнизона Пожаревац, цркве и полиције, извршио је бригадни генерал заменик команданта Команде за обуку Никола Дејановић.

Он се осврнуо на богату војничку каријеру пуковника Милована Васића и његов допринос одржавању и унапређењу оперативних способности Центра за обуку копнене војске.

-Јединица којом командује пуковник Милован Васић извршавала је без поговора и проблема све додељене задатке, а посебно задатке обуке и оспособљавања како војника на служењу војног рока, тако и свих категорија професионалног састава Војске Србије. Посебан допринос је дала у борби против вирусне инфекције ковид 19, ангажовањем целокупног људстава на задацима обезбеђења објеката од посебног значаја и пружањем подршке у стварању услова за функционисање здравственог система у Браничевском округу. Пуковник Васић поставља се на нову дужност у Команди Команде за обуку, претпостављеној Центру за обуку КоВ, на којој ће се већ од сутра, као помоћник команданта Команде за обуку за операције, ангажовати на задацима предлагања решења за унапређење система обуке, употребе и ангажовања јединица Команде за обуку на додељеним задацима и оперативним развојем јединица, како Браничевске бригаде, тако и осталих јединица Команде за обуку, рекао је бригадни генерал Никола Дејановић.

Након свечаног дела примопредаје дужности, уследио је неформални део где су присутни честитали новом команданту Центра потпуковнику Душку Јовићу, а досадашњем команданту пуковнику Миловану Васићу пожелели пуно успеха на новој дужности у Команди за обуку.

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content