2019-11-03T23:45:16+01:00 3. новембра, 2019. 23:45 |

Припрема младих за дигитално доба

Удружење „Дигитал 012“ у присуству бројних званица и знатижељника, отворило је у четвртак просторије у Светосавској улици у Пожаревцу.

Удружење ће организовати обуку и радионице намењене будућим ИТ стручњацима, грађанима који желе да прате ново технолошко време, а  нарочито ће се фокусирати на усавршавање младих који  већ живе и добро кореспондирају са дигиталном ером.

Циљ удружења IT Hub & Co Working Space „Digital 012“, како је на отварању рекао председник Иван Кочев, је да на једном месту окупи правна лица у потрази за кадровима са одговарајућим ИТ вештинама и грађане који имају потребу за усвајањем нових знања.

Зоран Рајчић, један од покретача ове идеје,  рекао је да је идеја о оснивању овог удружењу потекла из његовог личног искуства са децом које је подучавао прављењу игара:

-Резултати су долазили и они су освајали висока места на регионалним такмичењима и успевали да се пласирају на такмичења на државном нивоу. Данас развијају своју комерцијалну игрицу за коју сам убеђен да ће, када буде пласирана, направити успех на глобалном нивоу. Из тог искуства сам схватио да смо, као људска врста, предодређени да радимо у групама и да уз квалитетно менторство и брз проток информација можемо постићи много више.

Интересовање за оваквим врстама обука које могу да допринесу бржем развоју и напретку локалне заједнице, показали су, присуством на отварању,  градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, његов заменик Саша Павловић, начелник Градске управе Александар Симоновић, предузетници и представници основних и средњих школа.

                                                                                                     Д. Деурић