2019-09-09T13:59:57+02:00 9. септембра, 2019. 13:59 |

ПРИПРЕМА СИСТЕМА ЗА ГРЕЈАЊЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ: Ремонт до 15. септембра

       Минула грејна сезона, због неповољних временских услова трајала је скоро месец дана дуже него што је уобичајено и по њеном завршетку почео је ремонт система за грејање. По речима Владимира Ђорђевића, руководиоца Службе топлификације при костолачком огранку Електропривреде Србије, план је да ремонт, који је почео 1.јуна, буде завршен 15. септембра.

        – Најважније позиције које ће бити урађене су реконструкција примарног вода за Зону 3, замена топловода у селу Костолац, ремонт подстаница у Костолцу и у селу Дрмно, чишћење 20 измењивача топлоте и уградња регулационих вентила по зонама. Фирме које су ангажоване за ове послове су ПК „Косово“ Обилић, „Инвестградња“, „Еuroheat“ из Крагујевца, „Balkan Naisu“ из Александрова и „Primi trade“ из Београда. Задовољни смо сарадњом са становништвом и очекујемо од грађана разумевање у решавању текућих проблема, истакао је Ђорђевић.

        Он је додао да се током грејне сезоне посебна пажња поклања брзом решавању свих потешкоћа које ометају редовну и стабилну испоруку топлотне енергије крајњим корисницима.

        Душан Гргић, пословођа на грејању у Служби за топлификацију, указује да је рад на ремонту система за топлификацију сложен, имајући у виду да се ради о инсталацијама које деценијама греју домове у Костолцу.

         – Највише нам проблема задаје нам изолациони материјал „лебит“, који се користио пре 40 година, када је топловод рађен. Употребљаван је и касније у изради, све до пре 15-20 година, када је почео да се избегава и да се користе други материјали. Топловод је стар, мора да се одржава због таложења муља. Наша служба на терену најчешће ради поправке, одржавања, класична одржавања… Током лета на неким трасама радимо измену цевовода, ове године тога неће бити. Протекла зима је била релативно блага и без честих и већих интервенција сем једна или две. Нисмо имали захвате са захтевима да делови насеља дуже време остају без грејања, каже Ђорђевић.