Након привођења шест активиста пожаревачког Градског одбора Српског покрета Двери по завршетку протестног скупа испред Народне скупштине у Београду, организована је конференција за медије.

Повод за окупљање чланова ове партије, према речима председника ГО Драгана Паповића, било је незадовољство због усвајања, како је навео „два скандалозна закона о избору народних посланика и о локалним изборима“.

-Никога нисмо дирали, нити угрожавали осим што смо стајали на степеништу и дували у пиштаљке. На свим медијима са националном фреквенцијом објављено је да је овде реч о фашистичким фалангама, националистима, да смо се гурали, чупали и поцепали прслук народном посланику. Ниједан од чланова Градског одбора Српског покрета Двери у Пожаревцу није био ни близу тог догађаја, рекао је Паповић и додао да су пожаревачки активисти одмах одведени у Полицијску станицу Савски венац, а затим спроведени у Прекршајни суд. Након давања изјава, пуштени су на слободу.

У прекршајном суду учесници протеста терете се да су прекршили Закон о јавном реду и миру, односно да су се непристојно, дрско и безобзирно понашали.

-Уколико дување у пиштаљку подразумева да смо се непристојно, дрско и безобзирно понашали, онда ћу се сложити са тиме да будемо кажњени. Међутим, онда пола Србије мора бити кажњено. Не видим која је разлика дувати у пиштаљке са своје терасе, са улице, из дворишта и дувати испред Народне скупштине. За нас и наше породице ово је велики стрес. Поготово је брука и срамота да високообразоване људе, који желе да искажу свој бунт називају фашистичком фалангом, рекао је Паповић. 

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content