ПОВОДОМ ДАНА ОСНИВАЊА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

DSC_6326            У оквиру обележавања Дана оснивања Градске општине Костолац, на већ традиционалној „Трибини о пољопривреди“, у четвртак, 26. јануара, уручене су захвалнице за допринос најуспешнијим произвођачима. Награђено је њих осамнаесторо, а овогодишње велико интересовање показало је значајан раст броја регистрованих пољопривредних произвођача на територији ове Градске општине. Након уручења захвалница уследило је предавање стручњака на теме: заштита ратарских усева (нега усева јечма), предлог мера побољшања исхране крава, класична куга свиња и биосигурносне мере.

            Трибину је отворио председник Градске општине Костолац Иван Савић, који је  указао на значај повећања броја пољопривредника, и истакао:

             – Прошле године сам приметио да је било пуно нових лица која су се посветила пољопривреди, а видим да је ове године тај број још већи. То је значајно за нашу Градску општину у смислу развоја и искоришћености потенцијала. Свим новим регистрованим газдинствима желим успех у наредном периоду, а онима који су већ „проверени“ у том послу, желим да буду исто толико добри као и до сада и да сви своје резултате увећају.

            Председник Скупштине Градске општине Ненад Марковић истакао је да је Костолац још увек млада Градска општина, али да је индикативно да како „расте“ Градска општина, тако „расте“ и овај скуп пољопривредника. То је врло позитивно у сваком смислу, констатовао је Марковић и додао:

            – Сваке године нас је све више и више. Посебно је значајно то што је ове године још више младих људи. То нешто говори о вама и Градској општини. И, тој сарадњи би требало посветити пуно пажње и побољшати је у сваком сегменту. Настојаћемо да се у оквиру ингеренција које имамо као Градска општина правно-формално укључимо и помогнемо где је то могуће. Највећа награда за вас и све нас је да заједно растемо.

Испред Градске општине и Организационог одбора Трибине обратио се и самостални стручни сарадник за пољопривреду др Драгољуб Ивановић, који је указао на неке од специфичности пољопривредне производње и свима пожелео пуно успеха у даљем раду.

Трибина је приређена у костолачкој скупштинској сали, која је била испуњена до последњег места. Окупљању су присуствовали сви челни људи Градске општине и ресорни представници Града Пожаревца.

           Уручено 18 захвалница

За овогодишње најуспешније пољопривредне произвођаче на територији Градске општине Костолац, из области ратарства проглашени су: Милош Живојиновић, Малиша Стокић, Јовица Јованов, Дејан Младеновић, Саша Стојадиновић, Бојан Пауновић, Бојан Стевић и Милан Живојиновић. Из области сточарства признања су уручена Владиславу Спасићу и Николи Лазићу. Из области повртарства најуспешнији су Негован Богдановић, Драгослав Вујчић и Златко Ђорђевић. Међу пчеларима на територији Градске општине Костолац награђени су Зоран Драгосавац, Зоран Трампа и Драган Младеновић. Међу одгајивачима ситних животиња најуспешнији су Војислав Адамовић и Слободан Лалић.  Признања је испред Градске општине уручио Миладин Гутић.

                                                                                                                                                        А. М

Share.

Comments are closed.

Skip to content