2017-12-16T22:16:46+01:00 16. децембра, 2017. 22:16 |

Признање хуманости грађанима Пожаревца

По седми пут заредом Пожаревац је од стране Института за трансфузију крви Србије проглашен за најхуманији град у републици. Ово признање уручено је на традиционалном новогодишњем пријему у Скупштини града Београда. Примио га је председник Црвеног крста Пожаревац Милутин Аврамовић. Испред домаћина обратио се заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, који се захвалио добровољним даваоцима крви на хуманости, великом доприносу у спашавању живота многих људи.

Директор Института за трансфузију крви Србије др Градимир Богдановић напоменуо је да ће, захваљујући добровољним даваоцима, ова година једна је од најуспешнијих када је у питању добровољно давалаштво крви.

Специјално признање за хуманост додељено је грађанима Пожаревца, а председник Црвеног крста Милутин Аврамовић изразио је задовољство и понос, што је у име Града,  имао прилику да примио ово признање. Он се захвалио свима који су допринели остварењу овако добрих резултата, у првом реду грађанима, а потом и Црвеном крсту, који је успешно организовао акције, као и волонтерима и бројним организацијама.

Са подручја Браничевског округа на свечаности је Плакета „Шампион солидарности“ у Летњој кампањи уручена Општини Мало Црниће, док је Плакета „Шампион солидарности“ у Зимској и Летњој кампањи 2017. додељена Општини Велико Градиште.

 Број добровољних давалаца крви у односу на укупан број становника у Граду Пожаревцу далеко је већи него у осталим општинама и градовима Србије, достиже чак 6  одсто, што је висок проценат и за европске стандарде. За секретара пожаревачког Црвеног крста Сашу Обрадовића, овогодишње признање Граду круна је дугогодишњег рада ове хуманитарне организације на мотивисању добровољних давалаца крви.

                                                                                                                          Д. Динић