Странка слободе и правде Пожаревац указује на проблем изношења смећа из сеоских насеља и поставља питање када ће се услуга изношења смећа проширити на сеоска насеља?

У саопштењу за јавност истичу да је актуелни режим обећао да ће решити питање комуналног отпада: – Обећавали су да ће изградити регионалну депонију, да ће уклонити нелегалну депонију „Јеремијино поље“, коју им је оставио бивши режим, да ће се комунални отпад прикупљати из града Пожаревца, Костолца и свих сеоских насеља, истичу у саопштењу и наглашавају да за 11 година обећање није испуњено.

Додају и да је једно од последњих било обећање да ће се смеће износити и из свих сеоских насеља: – И ово обећање није испуњено, а последица су дивље депоније које се могу видети на сваком кораку. Свако село има најмање две дивље депоније, а формирају се и нове. За то време депонија „Јеремијино поље“ сваког дана расте, па се уз летње пожаре очекује да се значајно повећа загађење које ће постати један од симбола града Пожаревца, стоји у саопштењу, уз закључак:

– ССП Пожаревац се три године залаже да сеоска насеља са подручја Пожаревца буду обухваћена организованим изношењем и депоновањем смећа, чиме се доприноси побољшању квалитета живота људи у сеоским насељима, али и решавању еколошких проблема.

Share.

Comments are closed.

Skip to content