2021-04-27T10:27:35+02:00 27. априла, 2021. 10:27 |

Проглашени најбољи млади литерати и сликари

На Светски дан књиге 23. април,  Народна библиотека „Илија М.Петровић“ Пожаревац саопштила  је резултате литерарног и ликовног наградног конкурса ,,Читај да би живео!“ намењен ученицима основних и средњих школа. Пред жиријем нашло се 207 радова пристиглих из школа у Крагујевцу, Пожаревцу, Средњеву, Мајиловцу, Рашанацу, Београду,  Власотинцу, Александровцу, Аранђеловцу, Смедеревској Паланци. Подгорици. Коцељеви,   Белом Потоку, а тема за основце гласила је „Шапнуо ми Мали Принц“, док су се средњошколци надметали на тему „Све што погледам претвори се у причу“.Жири је за  најбољи литерарни рад у категорији од 1. до 4. разреда основних школа прогласио песму Петре Вујисић, ученице III  разреда ОШ ,,Павле Ровински“ из Подгорице, у категорији од 5. до 8. разреда песму Николе Милошевића, ученика VIII разреда ОШ ,,Мића Станојловић“ Коцељева a у категорији средњих школа причу Иве Марије Ераковић, ученице II разреда Пожаревачке гимназије.

У категорији ликовних радова од 1. до 4. разреда основних школа победница је Анђела Димитријевић, ученица IV разреда ОШ ,,Никола Тесла“ Београд а у категорији од 5. до 8. разреда најбоља је Милица Дичић, ученица VI  разреда ОШ ,,Свети Сава“ Пожаревац. Овом приликом похваљене су школе ,,Никола Тесла“ Београд и ,,Васа Чарапић“ Бели Поток на великом броју послатих радова, као и и сви учесници, професори, наставници и библиотекари на труду који су уложили за учешће на Конкурсу.

Жири за средње школе радио је у саставу Бранка Пражић,  Татјана Живковић,  и Јелена Чобић Станисављевић а за основне Славица Вучинић, Александра Миленковић  и Јелена Чобић Станисављевић. 

Влада Винкић