2018-01-04T18:18:30+01:00 4. јануара, 2018. 18:18 |

Проглашено најлепше двориште у 2017. години

Весна Рајичић власница најлепшег дворишта

У салонима Градског здања у Пожаревцу уручене су награде победницима у Акцији „Бирамо најлепше двориште“ коју већ неколико година организују Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ и медијска кућа „Реч народа“.Свечаној додели награда испред Града Пожаревца који подржава ову активност,присуствовали су председник Скупштине Бојан Илић и чланица Градског већа Ана Миљанић.

P1360172x P1330344 P1230611x P1220560q 222 - Vasna Rajicic - Prvonagradjeno 2017

Илић је честитао награђенима, који су великим залагањем оплеменили сопствена двориштаи улепшали своја непосредна окружења, а самим тим допринели и лепшој и здравијој средини Града односно општине.на чијој територији живе.

Директор ЈКП „Комуналне службе“ Слободан Јовић, подсетио је да је Акција попримила традиционални карактер и да из године у годину у њој учествује  све већи број такмичара. „О томе да нам животна средина буде лепша и чистија у првом реду брине наше комунално предузеће, али то истовремено треба да буде и обавеза сваког нашег грађанина. ЈКП „Комуналне службе“ потрудиће се да у наредном периоду помогне Пожаревљанима у планирању и уређењу њихових дворишних простора, рекао је Јовић.Поред победницима он је честитао и свим осталим учесницима у акцији пожелевши им  више среће у наредним такмичењима.

Директорка НИПД „Реч народа“ Андријана Максимовић захвалила се учесницима у акцији и свима који су пружили подршку у њеној реализацији. Подсетила је да је акција трајала три месеца, а да је одлуку о најуређенијим двориштима донела компетентна комисија која није имала нимало лак задатак. Комисија је радила у саставу: председник Светлана Милутиновић,помоћница градоначелника за урбанизам, мастер академских студија пејзажне архитектуре и урбаног дизајна и чланице Милица Митић, дипл. инг. пејзажне архитектуре, професорка Пољопривредне школе и Драгана Ивошевић, дипл. инг. пејзажне архитектуре, професорка у пензији.

Основна порука акције је да суграђани својим примером, скрену пажњу на то да брига о свом граду почиње управо од бриге о сопственом дворишту.

Одлуку Комисије о награђеним ученицима образложила је председница.

-Прву награду завредело је двориште из Великог Градишта, власнице Весне Рајичић. Двориште одише слободним стилом, чија се динамика огледа у различитим формама и колоритетима биљака. Ритам цветања и плодоношења доприносе да се у дворишту ужива током целе године. Посебну драж дају зоне предвиђене за седење и одмор. Друга награда додељена је Живадинки Стојиљковић из Кленовника. Двориште је испуњено украсним дрвећем и шибљем разнобојног лишћа, што врту даје занимљив изглед током целе године. Разноврсно цвеће дворишту даје посебну динамику. Трећенаграђено двориште је у власништву Љубисава Грујића из Пожаревца. Двориште поседује веома занимљиве елементе у виду предмета којима је дата нова функција. Тако имамо прилику да видимо да цвеће расте из старог телевизора или чајника, постављених на машини сингерици, истакла је Светлана Милутиновић..

Власници најлепших дворишта награђени су дипломама, претплатомна новине „Реч народа“ и новчаним износима од 3.000 динара за треће место, 5.000 за друго и 7.000 динара за првонаграђено двориште.

М. П.