На основу података Одељења за анализу и праћење производње електричне енергије, термоелектране у Костолцу су до почетка септембра произвеле укупно 4,08 милијарди kWh, што представља око 63 одсто овогодишњег плана, који износи 6,43 милијардe kWh. У овом периоду, блокови ТЕ „Костолац А“ су забележили производњу од 1,27 милијарди kWh електричне енергије, док је у ТЕ „Костолац Б” произведено 2,80 милијарди kWh.

           Ако се посматра производни учинак током августа, у „Костолцу“ је произведено приближно 183 милиона kWh електричне енергије. ТЕ „Костолац А“ је током августа произвела 60 милиона kWh, док је ТЕ „Костолац Б“ испоручила  нешто више од 123 милиона kWh електричне енергије.

          Почетак септембра у костолачком термосектору протекао је у завршној фази овогодишње ремонтне сезоне, тако да је прво на електроенергетску мрежу ЕПС-а синхронизован блок А1, док су блок А2  као и оба генератора ТЕ „Костолац Б“  птолазили кроз завршни ремонт. После синхронизације свих преосталих блокова у костолачком термосектору, предстоје и редовне пробе које претходе почетку грејне сезоне.

                                                                                                                            Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content