2017-08-17T22:37:37+02:00 16. августа, 2017. 00:25 |

ПРОЈЕКАТ УЛИС-а „МИЛЕНА ПАВЛОВИЋ БАРИЛИ“: Пожаревац у срцу – инспирација на платну

Ucesnici projektaУ башти Галерије

„Милена Павловић Барили“ првог дана минулог викенда отпочео је Пројекат под називом „Пожаревац у срцу“. Пред штафелајима нашли су се сликари из Велико Градишта, Петровца на Млави, Београда, Пожаревца… а вреди поменути да ће се уз већ афирмисане уметнике, завршног дана реализације Пројекта, који је планиран за почетак септембра, њима прикључити и талентовани ученици основних и средњих школа.

Припрема за први потез кичице  Размена идеја и искуства  Коњи су део пожаревачког туристичког миљеа  Заједно су јачи  Пред готовим делом  У стваралачком заносу  Пред Миленином кућом  Младе сликарске снаге  Пожаревац као инспирација  Групни портрет са старијим колегом  Потез за потезом и ето уметничког дела
Припрема за први потез кичице

-Реч је о једној врсти замене Ликовне колоније која се одржавала сваког лета, истиче Горан Стевић, заменик председника Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ из Пожаревца које реализује Пројекат – Тематика је везана за знаменитости Пожаревца, односно, све оно што наш град чини интересантним и значајним, те се надамо да ће окупљени умтници препознати вредности и на себи својствен начин их преточити у ликовна дела.

У Пројекат „Пожаревац  у срцу“ укључено је неколико десетина учесника, док самим радовима доминирају технике уље на платну и акрил. Имајући у виду да ће Пројекат бити окончан у септембру, истог месеца бие приређена изложба насталих радова, а како град Пожаревац финансира реализацију, један део слика биће поклоњен установамам а други ће бити предмет аукције чији ће приход бити усмерен у добротворне сврхе.

В.Винкић