Ucesnici projektaУ башти Галерије

„Милена Павловић Барили“ првог дана минулог викенда отпочео је Пројекат под називом „Пожаревац у срцу“. Пред штафелајима нашли су се сликари из Велико Градишта, Петровца на Млави, Београда, Пожаревца… а вреди поменути да ће се уз већ афирмисане уметнике, завршног дана реализације Пројекта, који је планиран за почетак септембра, њима прикључити и талентовани ученици основних и средњих школа.

Припрема за први потез кичице
Размена идеја и искуства
Коњи су део пожаревачког туристичког миљеа
Заједно су јачи
Пред готовим делом
У стваралачком заносу
Пред Миленином кућом
Младе сликарске снаге
Пожаревац као инспирација
Групни портрет са старијим колегом
Потез за потезом и ето уметничког дела
Припрема за први потез кичице

-Реч је о једној врсти замене Ликовне колоније која се одржавала сваког лета, истиче Горан Стевић, заменик председника Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ из Пожаревца које реализује Пројекат – Тематика је везана за знаменитости Пожаревца, односно, све оно што наш град чини интересантним и значајним, те се надамо да ће окупљени умтници препознати вредности и на себи својствен начин их преточити у ликовна дела.

У Пројекат „Пожаревац  у срцу“ укључено је неколико десетина учесника, док самим радовима доминирају технике уље на платну и акрил. Имајући у виду да ће Пројекат бити окончан у септембру, истог месеца бие приређена изложба насталих радова, а како град Пожаревац финансира реализацију, један део слика биће поклоњен установамам а други ће бити предмет аукције чији ће приход бити усмерен у добротворне сврхе.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content