Петак, 15.децембар – У малој сали Центра за културу вечерас ће бићтипромовисана  књига песама Биљане Миловановић Живак „А где сам ја, и зашто ту?“. Ово је, након две књиге приповедака, једне драме и студије „Смисао писања у новом веку“ (објављене у Холандији, на енглеском језику), прва збирка коју чине бројне песме награђиване протеклих година широм региона, преведене на неколико европских језика и сврстане у неколико антологија. Такође, песме су објављиване у књижевној периодици, као уводни циклус у „Летопису Матице Срске“, а остале у бројним домаћим и европским часописима.

Након  двадесет година стихови су обједињени у издању београдске „Просвете“.  О књизи и стваралаштву ауторке на промоцији ће говорити Велиша Јоксимовић, док ће поједине песме бити прочитане на енглеском, француском, немачком и руском језику.

Поговор за књигу песама „А где сам ја, и зашто ту?“написао је уредник „Просвете“ Драган Миленковић, изводе из рецензије потписују Васа Павковић и Драгољуб Ж. Перић, аутор фотографије ауторке је Горан Гоцић, док је корице осмислио Слободан Јотић.

Почетак овог књижевног догађаја је у 19,00 док ће приход од продаје књиге ићи у хуманитарне сврхе.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content