Другу годину за редом, ђаци Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу надметали су се у рукомету, кошарци и фудбалу. Цела два последња месеца ове године трајале су утакмице и бодрење навијача из одељења. Организатор турнира је Културно – спортски центар „Костолац“, у сарадњи са Основном школом „Јован Цвијић“ и под покровитељстом Градске општине Костолац.

У надметањима је учествовало око три стотине костолачких основаца. Најуспешнији међу њима завредели су медаље и похвалнице, а првонаграђени и поклон мајице. Свечаност доделе приређена је у фискултурној сали Основне школе.

Рукомет је играло укупно шест женских и тринаест мушких екипа петог и шестог разреда. Међу девојчицама, најбоље је одељење 6/2, друго место изборило је 5/5, а треће 6/3. У мушкој конкуренцији, први су дечаци одељења 6/2, други 5/1 и трећи поново дечаци одељења 6/2, али екипа број 2.

 Победници

У фудбалу се надигравало једанаест мушких екипа седмог и осмог разреда. Најбољу игру показало је одељење 8/1, другопласирао је 7/4, док је треће место припало одељењу 7/2.

У кошарци се суочило једанаест екипа седмог и осмог разреда. Међу седмацима, најуспешније је одељење 7/2, које су представљале две екипе, тако да је екипа број 1 освојила прво место на турниру, док се екипа број 2 попела друга на победнички престо. Треће место изборило је одељење 7/3. Најбољу игру међу осмацима показало је одељење 8/3, другопласирано је 8/1, а треће место је припало одељењу 8/2.

Награде најуспешнијима на овогодишњем турниру уручили су директорка Културно – спортског центар „Костолац“ Јелана Шаманц, директорка ОШ „Јован Цвијић“ Костолац Сунчица Марковић, и професори физичке културе Александар Шаманц и Милош Николић.

Детаљније у новогодишњем броју новина „Реч народа“ 27. децембра.

Share.

Comments are closed.

Skip to content