Други дан 38. Међународне изложбе ситних животиња „Љубимац 2018“ слободно се може рећи, био је историјски у постојању овог Друштва. Наиме, у преподневним сатима приређена је прва „Ревија дечијих љубимаца“ на којој су најмлађи Пожаревљани и мештани околних насеља представили своје кућне љубимце. Окупљену децу најпре је поздравио Саша Филиповић, председник Скупштине Удружења одгајивача и љубитеља ситних животиња „Љубимац“, а Ревију је отворио Првослав Мошић, председник Удружења „Љубимац“ и идејни творац ове манифестације:

– Циљ коме ми у „Љубимцу“ тежимо је да окупимо што више младих, поготово вас – деце, рекао је Мошић – Лепо је када се од детињства усмеравате у правцу неговања ситних и украсних животиња али и очувању природе и њених лепота. Уосталом, можда ће управо неко од вас сутрадан бити на мом месту!

У оквиру саме Ревији своје кућне љубимце представило је више од стотину деце, а свако од њих добио је захвалницу, медаљу као и пригодне поклоне Фирме „Геби“ из Чантавира и Удружења „Љубимац“ уз жељу да се окупе на истом месту и наредне године.

Фото: У.Дангубић

Share.

Comments are closed.

Skip to content