2019-04-23T09:58:09+02:00 23. априла, 2019. 09:58 |

ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА У КИК БОКСУ: КБС „012“ заблистао у Лазаревцу

На Првенству Београда одржаном у Лазаревцу, чланови пожаревачког КБС „012“  представили су свој клуб и град на најбољи могући начин. Фантастичним борбама, показали су одличну кик бокс технику и велико срце и заслужено су проглашени за најбољи клуб на турниру. За такав импресиван учинак награђени су победничким пехаром и самим тим су град Пожаревац позиционирали у први план на мапи кик бокса у Србији.

            Клуб борилачких спортова „012“ на овом турниру је предстaвљало 12 младих такмичара. Међу најмлађима, у пионирској конкуренцији бронзаном медаљом се окитио Мирослав Пударевић. Његов старији колега, Алекса Петковић у категорији до 57 килограма код кадета, после две борбе дошао је до сребрне медаље. Такође, у кадетској конкуренцији, али код девојака, први пут у рингу нашла се Маријана Јанковић, која се веома добро снашла, обе борбе је добила прекидом у првој рунди и тиме завредела злато.

            У јуниорској конкуренцији до 63,5 килограма, Алекса Ивковић је прву борбу добио нокаутом на самом почетку, други меч је победио судијском одлуком и сада га очекује финална борба против одличног борца са Уба. Страхиња Антић, Михајло Митић и Павле Радојчић, такође први пут у рингу, пружили су одличне борбе противницима и задали им велике муке. Нажалост, судијским одлукама изгубили су на поене, иако су нијансе биле у питању. Код девојака у јуниорској конкуренцији до 60 килограма наступиле су Ивана Здравковић и Софија Ивков и обе су се пласирале у финале победивши своје противнице судијским одлукама. Ивана је показала невероватну технику и борбеност и меч је проглашен за један од најлепших на турниру.

            У најјачој сениорској конкуренцији у рингу су се нашли искусни борци, јаки ударачи. У категорији до 63,5 килограма поново је заблистао Немања Живановић освојивши златну медаљу. После две невероватне борбе Александар Живковић у категорији до 67 килограма, одличном бокс техником изборио је злато. У најтежој категорији до 91 килограм, Никола Антић обе борбе решио је техничким нокаутом услед јаких удараца које је задао противницима.

            -Ово је само један у низу успеха нашег клуба од почетка године. Морам да напоменем успехе Саре Миљковић и Немање Живановића, који су ове године освојили све што се може освојити на Балкану на кик бокс турнирима. Сара је обезбедила место у кик бокс репрезентацији Србије, а уласком кик бокс спорта на Олимпијске игре можемо је очекивати и на том такмичењу, што је огроман успех за Град Пожаревац. Захваљујемо се Илији Илијевском за кондиционе припреме, као и за припреме снаге такмичара, и наравно ништа не би било могуће без наше верне подршке, пријатеља клуба који су уз нас током свих борби, истиче Никола Марковић, тренер КБС „012“.

Д.Динић