2017-05-16T09:08:28+02:00 16. маја, 2017. 09:08 |

Првенство Србије у крос триатлону: Ана – сребрни триатлонац

ana stojanović druga u KragujevcuНа Првенству Србије у крос триатлону, одржаном у суботу на Шумаричком језеру у Крагујевцу наступили су и представници Триатлон клуба „Пожаревац“. Реч је о Ани Стојановић и Миловану Јанковић. У елитној конкуренцији, Ана Стојановић освојила је сребрну медаљу.Пливачки део трке, Ана је завршила као трећа такмичарка, док је предност добила касније, на бициклу и на трчању.

Милован Јанковић је био међу последњим такмичарима у пливању, али је већ на почетку бициклистичког сегмента успео да престигне добар број такмичара.

У главној елитној трци, пливали смо 500 метара, возили бицикл 8 километара и трчали 3 километара. Дистанца вожења бицикала је смањена, што је одлучено на сам дан трке, с обзиром да су временски услови били лоши и да је тога дана пало доста кише, услед чега је ова брдска, крос стаза била технички још тежа за вожњу – говори нам Ана.

Иначе, стаза сама по себи изискује одређене вештине и велико искуство у вожењу „маунтин бајк“ бицикала на планинским и брдским теренима. Још већи изазов је што се у овој трци у току бициклистичког дела, прелази и преко потока. Тркачка стаза је такође захтевнија, јер је у једном свом делу под благим нагибом.

– У летњем периоду, највећи акценат биће на тренинзима пливања. Исто тако, остаје жал што је тога дана, стаза била веома лоша, јер нисмо успели да искористимо своје техничке способности на најбољи начин и тиме направимо још већу предност у односу на остале такмичаре, сазнајемо од Јанковића.

Наредно такмичење које очекује пожаревачке триатлонце је Првенство Србије у спринт триатлону које ће се одржати у Београду, 28. маја, у организацији Триатлон савеза Београда.

Влада Винкић