2018-09-25T11:27:50+02:00 25. септембра, 2018. 11:21 |

ПРВЕНСТВО У ЏУДОУ: Ксенија Коцић првакиња Србије

НА ПРВЕНСТВУ ДРЖАВЕ У ЏУДОУ

Кучево има првака државе!

На државном првенство у џудоу  у Зрењанину Ксенија Коцић је остварила фантастичан успех, у категорији старијих пионирки освојила је златну медаљу и постала првак Србије. Успех добија на значају када се зна да је остварен у конкуренцији 232 такмичара, а посебно када се узме у обзир да је у полуфиналу савладала првакињу Војводине и у великом финалу суверено победила актуелну шампионку Београда.

Наша друга представница, Анастазија Стојковић, после велике борбе и много напора, успела је да се пласира на одлично седмо место и тиме ставила до знања да се с разлогом може очекивати да и њу ускоро видимо на победничком постољу неког државног првенства.

„Ксенија је наш понос и наша дика”, усхићен је био у телефонском разговору председник Џудо клуба „Кучево” Зоран Велимировић, када је јавио дивну вест Кучевљанима. „Због ње, Анастазије и других девојчица и дечака који остварују сјајне спортске резултате и тако прослављају име нашег града, ми, старији смо дужни да учинимо све, како би им омогућили да се вину у овакве спортске висине”, додао је Велимировић.