2018-08-15T14:07:20+02:00 15. августа, 2018. 13:23 |

Први пут у Пожаревцу: Дрифт ауто трке у суботу и недељу

Прве дрифт трке у Пожаревцу, све популарнија ауто такмичења у свету, одржаће се на простору старе шећеране у суботу и недељу, 18. и 19. августа, најавила је на конференцији за медије, Ана Миљанић, чланица Градског већа. Трке ће бити одржане у организацији Ауто тјунинг клуба из Београда уз подршку Града Пожаревца и Спортског савеза Града. Пожаревац је, рекла је Миљанић, један од три града у Србији који ће ове године бити домаћин дрифт такмичења:

-Како је ово први пут да се трке одржавају, имали смо одређених проблема са локацијом за стазу  и на крају смо нашли простор у старој шећерани који је одличан за овакву врсту такмичења, али захтева доста сређивања и биће доведена  до суботе у стање за такмичење.

Димензије стазе су 160 са 70 метара.

Дрифт трке су врста ауто трка у којима се возила крећу бочно по асфалтној траци. Кључна карактеристика дрифт трке је да се не мери време већ за техничке перформанcе, путању, брзину, углове и забаву. Настале су у Јапану и врло су атрактивне за посматраче:

-Дрифт такмичење у Пожаревцу је подељено у два дана од чега се првог одржавају квалификације. Другог дана ће се водити  борба у твинд рифт вожњама. Поред домаћих возача очекује се долазак и неколико дрифтера из региона, из Хрватске, Бугарске, Грчке, рекао је на конфернцији Александар Јокић, председник Спортског ауто тјунинг клуба Београд и додао да се нада да ће након овог пилот пројекта Пожаревац омогућити да се убудуће трке одржавају два пута годишње.

Иначе, Пожаревљани ће на Тргу ослобођења од 18 до 21 часа моћи да погледају неке од аутомобила припремљене за такмичење. Биће омогућено посетиоцима трка да се провозају у дрифт аутомобилима уз симболичну цену.

Златан Костић, председник Спортског савеза  Града позвао је Пожаревљане да уживају гледајући ово атрактивно спортско такмичење.

Улазнице за посетиоце продаваће се у суботу по цени од 300 динара, а у недељу по 400 динара.