Премијерка Србије Ана Брнабић саопштила је да је корона вирус однео прву људску жртву у Србији. Исказала је саучешће породици и апеловала на грађане да строго поштују мере Владе РС, јер је то једина шанса да се вирус победи. 

У нашој земљи су потврђена 135 случајева корона вируса, са 8 особа на респираторима.

Реч је о мушкарсу из Кикинде, старом 59 година, који је иначе имао и још неке здравствене тегобе.

Најављене су још строже мере Владе РС. Од сутра, од 20 сати, престаје јавни превоз на целој територији Србије. Од недеље, од 20 сати, затварају се ресторани, кафићи и тржни центри. Дозволиће се достава хране, рекла је премијерка у вечерашњем обраћању јавности, и додала:

– Сутра, између 19 и 20 сати, захваљујући огромном ангажовању председника Србије Александра, који 24 сата ради на овоме, стиже пошиљка из Народне Републике Кине са медицинским апаратима, заштитном опремом и експертима који су се са корона вирусом борили у Кини.

– Молим послодавце да имају максимално разумевање за запослене, да им се омогући да раде од куће. Они који то не могу нека се јаве Привредној комори да покушамо да организујемо превоз. Неопходна је максимална могућа солидарност. Верујем да ова земља може и више и боље, да будемо више дисциплиновани, да дамо сви заједно све од себе. Борба ће сигурно бити тешка. Свако од нас је одговоран за ово. Молим вас, останите кућама, брините о себи, будите одговорни према својим породицама, комшијама, нашем здравственом систему. У овом тренутку опасност је сувише велика. Притисак на здравствене раднике је огроман, истакла је Брнабић.

Тестирања, поред Инситута Торлак, сада врше и лабораторије на инфективним клиникама Клиничког центра Србије и Клиничког центра Војводине, како би се могло обавити више тестова.

– Само данас је у Италији 627 мртвих. Новооболелих је 6.000. Ако Србија не буде слушала шта каже струка, исто ћемо завршити, нагласила је премијерка. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content