2021-06-02T10:41:49+02:00 2. јуна, 2021. 10:41 |

ПСГ и РИИС ИСТОК: О јавној набавци за превоз у Пожаревцу

Покрет слободних грађана и Регионална иницијатива Источне Србије- Исток коментарисали су одлуку Републичке комисије за заштиту права понуђача да поништи јавну набавку за градски и приградски превоз у Пожаревцу. Покрет слободних грађана и Регионална иницијатива Источне Србије поздравили су ову одлуку.

У саопштењу се наводи да је јавна набавка одговарала једино  предузећу „Континентал Турс” које је једино испуњавало услове конкурса.

-Јавни превоз у Пожаревцу требао је да постане комунална делатност, то је наложено два пута из Републичке комуналне инспекције, крајем претходне године. Међутим, ово је већ други пут да се поништава ова јавна набавка чији укупни износ је скоро 25 милиона евра, због дискриминаторних услова јавне набавке, којом фаворизују унапред познатог превозника који поседује 25 возила на КПГ погон (компримовани природни гас-метан). Мимо тога, Град је у обавези да приватном партнеру, превознику, финансира набавку возила током трајања Уговора и то у вредности од скоро 6 милиона евра, наводи се у саопштењу.

РИИС и ПСГ поднели су захтев 10. фебруара 2020. године да се обустави јавна набавка, уз образложење да су критеријуми за доделу уговора и услови за учествовање дискриминаторни, а да јавна набавка не испуњава прописане услове. Предлог је одбачен.