2019-09-10T18:52:25+02:00 10. септембра, 2019. 17:52 |

ПУ „Љубица Вребалов“ још једном „изашла на теглу“

У прављењу домаћег ајвара, на такмичењу „Изађи ми на теглу“ које је у Пожаревцу одржано протекле недеље, по четврти пут такмичила се екипа пожаревачке Предшколске установе „Љубица Вребалов“, којој је ове године припала награда за најлепшти штанд.

Штанд вртића у парку улепшали су малишани који су били веома заинтересовани за процес припреме ајвара, а стрпљиве куварице потрудиле су се да им све до детаља објасне. На штанду вртића било је, као и увек, весело, те не чуди што је награда отишла баш у њихове руке.

МАЛИШАНИ ЈЕДУ ЗДРАВО

Директорка Тања Лончар напоменула је да ова образовно – васпитна установа преферира искључиво здраву исхрану, која је и те како важна за развој малишана и подсетила на успешан  историјат Установе на овом такмичењу.

-На првом такмичењу у Пожаревцу, екипа Предшколске установе „Љубица Вребалов“ понела је победу. Тиме је стекла могућност да се такмичи у финалу које је тада одржано на Златибору. Подсећам да је наша екипа одувек остваривала успехе у такмичарском делу ове манифестације. Уколико не освоји главну награду, ту је награда за најлепши штанд, кога сваке године додатно улепшају малишани градских вртића, изјавила је директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар.

Предшколска установа „Љубица Вребалов“ на успешан начин учествовала је у шестој сезони каравана „Изађи ми на теглу“ који ове године окупља  500 такмичарских екипа и 5.000 учесника, који ће за нешто мање од два месеца, укрстити своје варјаче и напунити око 6.000 тегли ајвара.

Од ове сезоне караван „Изађи ми на теглу“ има подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства државне управе и локалне самоуправе, захваљујући којима је покренут путујући Едукативни центар, са циљем да се кроз серију предавања подстакне развој предузетништва и едукација полазника о начинима за покретање сопствене производње.

М. П.