Уз све мере предострожности, на основу одлуке Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Предшколска установа „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу, од понедељка, 11. маја, почела је са радом. 

За пријем малишана биће отворено пет вртића у граду Пожаревцу: вртић „Мајски цвет“ у Костолцу, затим вртић „Пчелица“ у коме ће бити смештена и деца из објеката „Бамби“ и „Полетарац“, објекат „Даница Радосављевић“ у који ће одлазити деца из „Бубамаре“, „Душко Радовић“, у коме ће боравити и полазници вртића „Сунашце“ из Лучице, као и „Невен“ који ће бити доступан и малишанима из Лептирића. 

Запослени су у потпуности припремљени за прихват најмлађих, који ће у вртиће моћи искључиво уз потврде оба родитеља о неопходности физичке присутности на послу, са контакт телефоном послодавца, као и уз потврду педијатра да је дете здраво. 

Пријем малишана обављаће се у времену од 6 сати и 30 минута до 8 часова, док је одлазак кући предвиђен од 14 сати. 

Приликом доласка у вртић родитељи морају носити заштитне маске и рукавице, док ће се примопредаја малишана обављати у временском интервалу од по 10 минута. Препорука је да дете доводи један родитељ. 

Директорка Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу Тања Лончар, истакла је да су групе у којима бораве деца мале. На једном простору борави највише до десет малишана. 

Према њеним речима родитељи приликом доласка пролазе комплетну тријажу од стране превентивне службе.

Тања Лончар

-Родитељи пролазе дезобаријеру, дезинфекцију руку, мери им се телесна температура бесконтактним топломером. Ова правила важе и за запослене. Малишанима се температура мери два пута, приликом доласка у вртић и током боравка у њему. Обезбедили смо и просторије које могу послужити у случају изолације детета уколико се посумња на присуство корона вируса, нагласила је Лончар и додала:

-Поштујемо све превентивне мере које је прописао републички Кризни штаб. Васпитачице поседују сву заштитну опрему, носе маске и по потреби рукавице. Свако дете има свој кревет, постељину и у њему не може боравити нико други. Малишани ће морати да одржавају растојање од два метра и не смеју додиривати један другог. Такође, из употребе су избачене све плишане играчке, а из просторија теписи, рекла је директорка пожаревачке Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Тања Лончар, уз подсећање да су сви објекти недавно дезинфиковани. 

М. П. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content