2018-11-01T09:16:24+01:00 1. новембра, 2018. 09:11 |

ПУПС ПОЖАРЕВАЦ: Драгану Станојевићу нови председнички мандат

Драган Станојевић

Драган Станојевић поново је председник Општинске организације Партије уједињених пензионера Пожаревац, одлука је делегата Изборне скупштине. Овом приликом изабрани су и потпредседници: Радојка Јанковић и Војислав Тодоровић као и чланови Одбора: Вера Лазаревић Вићић, Ратомир Огњановић, Милованка Давидовић, Драган Радовановић, Зоран Јоњић, Милан Вуковић, Марко Вулић и Душан Миловановић. У чланству Општинског одбора по функцији су председници месних одбора: Живадинка Миливојевић, Светлана Гацо, Зоран Булатовић, Светлана Ивановски, Радован Ђукић, Зоран Игић, Милорад Мандрашевић и Богољуб Јовановић.

            Седница је отпочела минутом ћутања, чиме је одата пошта преминулом оснивачу и председнику ПУПС-а др Јовану Кркобабићу, као и свим до сада преминулим члановима ове  партије.

Изборној скупштини, поред  делегата, присуствовали су и бројни гости међу којима Стојан Босић, потпредседник Партије уједињених пензионера Србије, Драган Радовановић, председник Градског одбора ПУПС-а Пожаревац и члан Тима за спровођење избора у Браничевском округу и потпредседник ГО ПУПС-а из Смедерева Бранислав Дробњаковић.

Обраћајући се делегатима Дробњаковић је као основни задатак ПУПС-а навео унапређење рада и активности у циљу побољшања социјалног статуса чланства и задовољења осталих њихових права.

Председник ГО ПУПС-а Драган Радовановић истакао је да ова партија има значајно место у политичком животу Пожаревца, да партиципира у Градској власти, има одборнике у Скупштини града и чланове у Градском већу и у бројним комисијама, саветима, надзорним и управним одборима. „Један од задатака ПУПС-а је да омасови своје редове и да буде заступљенији у Граду. До сада су наши представници покретали  важне теме и предлагали решења бројних проблема из области кумуналија, путне инфраструктуре, социјалне политике као што је потреба за изградњом Дома за стара лица, рекао је Радовановић.

Без дискусије, делегати су усвојили извештај о раду ОО ПУПС – а у периоду од 2014. до 2018. године, који је образложила потпредседница  Радојка Јанковић.

-Период од четири године карактеришу бројне активности. Имали смо  председничке изборе спроведене 2017, затим парламентарне изборе 2014. и 2016. па  локалне изборе 2016. На свим изборима, осим на парламентарним, учествовали смо у коалицији са СНС – ом, што се показало добрим. На парламентарним изборима учествовали смо у коалицији са СПС – ом и Јединственом Србијом, и тада су остварени добри изборни резултати, ПУПС је освојио 12 посланичких мандата. На председничким изборима смо као партија несебично подржали Александра Вучића, који је остварио убедљиву победу. Градска власт, захваљујући и нашем коректном раду, настоји да побољша социјални статус пензионера и других грађана. У низу социјално-здравствених мера издвојила бих добро организовану примарну здравствену заштиту у најудаљенијим местима на подручју Града, али и помоћ немоћнима, инвалидима, трудницама, породиљама, родитељима… Члан Градског већа испред ПУПС има добре резултате у домену ресора за који је задужен, рекла  је потпредседница.

Партија уједињених пензионера Србије регистрована је у мају 2005. године. Од тада до данас развила се у респектибилну политичку партију са више од 250.000 чланова и заузела значајно место на политичкој позорници Србије. Међу члановима се, осим пензионера, налазе и припадници млађих генерација са заједничком визијом Србије.  У ПУПС-у су  данас 183 градскe и општинске организације и 2.157 месних организација и одбора.

М. П.